Met de Cast Iron 20 cm gietijzeren braadpan kun je vlees, vis en groente perfect braden.
Bij een echte chefkok kan een gietijzeren pan niet ontbreken! Een gietijzeren braadpan heeft namelijk vele voordelen. Zo heeft een gietijzeren braadpan een optimale warmte verdeling en houdt het zijn warmte extra lang vast. De pannen zijn geschikt op iedere warmtebron, zelfs inductie en de oven.
Deze gietijzeren braadpan van Cast Iron is voorzien een deksel en heeft een diameter van 20 cm en een hoogte van 9 centimeter.
Gietijzer heeft in het begin nog geen anti-aanbaklaag. Deze laag moet je zelf creëren door olie op hoge temperaturen te laten hechten aan het gietijzer. Na ieder gebruik wordt deze anti-aanbaklaag steeds beter. Na gebruik kun je de pan afwassen met water een zachte spons, en wanneer de pan echt een flinke schoonmaakbeurt nodig heeft kun je wat zeep gebruiken. Nadat je de pan schoon gemaakt hebt raden wij aan om wat olie uit te smeren over de gehele oppervlakte van de pan. Zo kan je pan niet gaan roesten en blijft de anti-aanbaklaag goed bruikbaar.
Een gietijzeren braadpan is broos en kan absoluut niet tegen vallen. En pas op met grote temperatuurverschillen, laat een gietijzeren pan langzaam opwarmen en afkoelen.