Op de camping maken we het ons steeds gemakkelijker. Als ervaren kampeerder heb je ongetwijfeld al veel veranderingen meegemaakt. Ging je vroeger wellicht met vijf personen op vakantie in een caravan voor drie personen, nu zie je eerder het omgekeerde. Ook zien we dat de inrichting van caravans steeds luxer wordt met bijvoorbeeld een airco, televisie met schotelantenne, zonnepanelen, het kan allemaal! Dit soort producten maakt het verblijf op de camping nog aangenamer. De laatste jaren komen er ook steeds meer gemaksartikelen op de campingmarkt. In dit blog lichten we er een aantal uit.
Opblaasbare tent
Op het eerste oog ziet een opblaasbare tent er als een 'gewone' tent uit, maar het grote verschil met een normale tent is dat een opblaasbare tent geen tentstokken bevat. In plaats van stokken van glasfiber, aluminium of staal beschikt een opblaasbare tent over luchtslangen. Het merendeel van de oppomptenten zijn uitgerust met aparte luchtslangen, sommige varianten hebben luchtslangen die allemaal onderling verbonden zijn. Je zet de bijgeleverde pomp op het ventiel en in no-time staat je tent. Aan jou dan alleen nog de taak om de tent af te spannen en naar eigen wens in te richten en voilà, jouw vakantie gaat van start!
Een grote opblaasbare tunneltent voor 6 personen zet je in zo'n 15 minuten op. Dat is gemiddeld genomen minder dan de helft van de opbouwtijd van een 'normale' tent. Tel uit je winst! En die winst wordt nog groter wanneer je tijdens je vakantie op meerdere campings verblijft en dus vaker je tent opzet en afbreekt. Verder is het opzetten heel gemakkelijk: pomp op het ventiel zetten 'does the trick'. Een opblaasbare tent heeft geen stokken en weegt dus minder dan een tent met stokken. Dat vindt jouw lichaam ook fijn. Een andere grote plus is de stabiliteit. Luchtslangen bewegen in tegenstelling tot 'normale' stokken met de wind mee, waardoor ze minder belast worden. Daarmee is de tent dus beter bestand tegen harde wind. Als je 'klein' wilt reizen, kan het een nadeel zijn dat de pakmaat van een opblaasbare tent wat groter is, voornamelijk doordat de pomp in het tentdoek gerold is. In ons assortiment vind je opblaasbare tenten van 3 tot zo'n 8 personen. Ook heb je de keuze uit tenten van diverse materialen zoals katoen/polyester of polyester en in verschillende prijsklassen. Wil je meer informatie over opblaasbare tenten? Lees dan ons blog over hoe een opblaasbare tent werkt.
Caravan mover
Je hebt het vast weleens gezien of zelf ondervonden. Tig keer insteken, bijsturen voordat je de caravan op de juiste plek hebt staan. Intussen parelt het zweet van je voorhoofd en ben je rood aangelopen. Om dit soort situaties en ongemak te voorkomen, is de caravan mover ontwikkeld. Hiermee zet je jouw caravan zonder kracht te hoeven zetten op de plek van bestemming. Een mover is uitgerust met twee elektromotoren. Deze kunnen apart van elkaar op de wielen van de caravan draaien. De mover stuur je aan met een afstandsbediening. De aandrijfrollen die tegen de wielen gedraaid zijn, manoeuvreren de caravan precies naar jouw plek.
Heb je eenmaal een mover gemonteerd, dan is het duwen en trekken van de caravan tot verleden tijd. Sterker nog, je zet de caravan moeiteloos in je eentje op de plek. Omdat snelheid maken of extra kracht gebruiken bij het duwen van de caravan niet meer nodig is, verklein je het risico op schade. Ook het verplaatsen van de caravan op de camping is een makkie met een mover. En ook wel zo prettig is dat achteruitrijden met je caravan niet meer nodig is. Het gewicht van een mover kan een nadeel zijn, want je caravan wordt er zwaarder van. Alles over movers lees je in ons blog Wat is een caravan mover?
Zelfopblaasbare slaapmat
Een zelfopblaasbare slaapmat, ook wel self-inflating genoemd, vult zich met lucht zodra je 'm uitrolt. Geen gedoe meer met een pomp, waarbij je het passende mondstuk weer kwijt bent. Een zelfopblazende matras bevat schuim dat tegelijk voor isolatie zorgt. Zelfopblazende matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, lengtes en breedtes. Een dunnere mat is minder comfortabel dan een dikkere mat, maar wel compacter.
Je kunt prima liggen op een self-inflating matras. Ga je voor comfort, kies dan een dikkere variant. Wil je juist compact reizen, schaf dan een dunner model aan. Een extra voordeel wanneer je compact reist, is dat je geen pomp mee hoeft te nemen. Door de schuimkern in de zelfopblazende matras isoleert de mat prima. De matras is ook super gemakkelijk in gebruik, want je rolt 'm uit en hij doet zelf het werk. Het prijskaartje dat aan een self-inflating matras hangt is wel wat hoger dan de prijs van een luchtbed of schuimmat. Ook kan die, als je er onvoorzichtig mee omgaat, lek gaan. Meer weten over slaapmatten? In ons blog lees je alles wat je moet weten over een slaapmat.